OHEISPALVELUT LUONTOMATKAILIJALLE

syksyinen maisema

Etelä-Konnevesi

Törmälän loma- ja kurssikeskus sijaitsee Etelä-Konneveden kansallispuiston portilla, Kalajan pysäköintialueelle on noin 1,5 km matkaa. Etelä-Konnevesi on tunnettu puhtaista vesistään ja kauniista maisemistaan.
Lisätietoa löydät täältä.

Vaikka kansallispuisto on uusi, voit huomata retkesi aikana jotain vanhaakin. Kalajan laavulle kävellessäsi nimittäin ohitat entisen Törmälän torpan piipun.

Myös kansallispuiston laitamalta löytyy entinen torppa, Martinniemen mökki, jonne on pääsy vain patikoiden tai vesitse.

Lisäksi täältä löydät Etelä-Konneveden alueen aiemman vuoden viikko-ohjelman esimerkkinä erilaisista aktiviteeteista kesäajalle.

Kallio

Esteettömyys ja kansallispuisto

Etelä-Konneveden kansallispuistoon kuuluva Kalajan kierros on pituudeltaan 4,6 km ja alkaa Kalajan pysäköintialueelta. Polun alkuosa kotalaavulle asti (900 m) on helppokulkuista maastoa, mutta sieltä eteenpäin reitti on korkeuserojen vuoksi tasoltaan vaativa.

Pyörätuolilla avustajan kanssa liikkuvat pääsevät Vuori-Kalajan kotalaavulle autolla hakemalla Törmälästä ajo-ohjeet sekä ohjeet puomin aukaisuun. Vuori-Kalajalla on inva-puucee.

Myös Törmälässä on esteettömiä tiloja, Väentupaan ja Marjatan pirttiin on esteetön pääsy.

makkaranpaistoa nuotiolla

KONNEKOSKI

Törmälästä on lyhyt matka Konnekoskelle, jossa pääset nauttimaan kosken kuohuista koskikalastuksen merkeissä.

Tietoa Kalastuksesta: Vieheluvat koskeen 13€/vrk, 50 €/vko, 100 €/vuosi. Alle 16 -v lupa -50%. Koskikalastus on osakkaille ilmainen (mukana saa olla yksi vieras). Koski on suljettu kalastukselta 1.9.-15.11. Koskialueen ulkopuolella tapahtuva viehekalastus tapahtuu valtion kalastonhoitomaksun maksamalla, jolloin kalastaa voi yhdellä viehevavalla.

kalastusta Konnekoskella
Heinikkoa
Revontulia